Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

25. 03. 2013. 09:46 >> 09:47
1

EH TA NAUKA

Patak postao otac piletu

Naučnici iz laboratorije za veterinarska istraživanja u Dubaiju uspjeli su pomoću jedinke jedne vrste da stvore jedinku sasvim druge vrste, te su tako pile i patak postali sin i otac.

U embrion iz koga će se kasnije razviti patak, ubrizgali su germinativnu ćeliju pileta (ćeliju koja će kasnije biti odgovorna za proizvodnju spermatozoida ili jajašceta).

Kada je patak dostigao seksualnu zrelost, počeo je da proizvodi reproduktivne ćelije kakve inače proizvode pijetlovi, što mu je omogućilo da se pari sa kokoškom.

Kokoška je izlegla jaje iz koga se izleglo sasvim zdravo pile. To je naučnicima dalo nadu za ukrštanje drugih vrsta ptica.

"Jednog dana mogli bismo na isti način da oživimo i izumrle vrste",  istakao je učesnik istraživanja  Majk Mekgru.

Ono što je prije nekoliko godina djelovalo kao naučna fantastika, uskoro bi moglo da postane stvarnost. (Blisstree)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније