Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ M.M.Lj. ]

04. 02. 2022. 07:57 >> 10:08
4

VUKČEVIĆ

CG planine i Blok 5 u igrici koja osvaja svijet

Pokreću se točkovi gejming industrije i u Crnoj Gori. Svjetsku scenu fascinirao je dejmo video igre Sumorna vjera-odbačeni. Jedan od kreatora, Mišo Vukčević iz Podgorice kaže da on i njegov partner na projektu Mirko Stanić nijesu bili svjesni da će njihov rad obići cijeli svijet i da će dostići tako visok nivo.

Više od tri godine radili su na projektu i po 20 sati dnevno.

“Sve je postalo vrijedno kada smo vidjeli koliko smo ljudi dotakli. Jeste teško, ali nema cijenu taj osjećaj”, kazao je Vukčević koji se za Jutarnji program javio iz Filadelfije.

U igrici se mogu prepoznati crnogorske planine i arhitetktura podgoričkog Bloka. 

"U svijetu gdje svi nekog kopiraju, mi smo htjeli da provučemo to što je jedinstveno i prepoznatljivo za naš narod", kazao je jedan od kreatora. 

Vukčević je kazao da su u projekat kreacije video igara krenuli bez ambicije da imaju neku finansijsku korist već da budu insprativni za društvo. U međuvremenu dobili su Mega grand nagradu.

“Poslije izvjesnog vremena projekat smo doveli na nivo da su počeli da nam se javljaju izdavači, kompanije. Trebala nam je finansijska pomoć ali koja nas neće vezati ugovorom i zato nam je ova Mega grand nagrada dobrodošla”, kazao je on.

Ističe da je to veliki korak za sve njih.

Proizvodnja video igre je završena,a fokus je globalno tržište.

“Mi smo počeli da radimo igricu samo za kompjutere, već nam je bilo dovoljno ambiciozno što smo krenuli u to bez mentopra, međutim kako smo razvijali stvari, kako nam je rastao uticaj na društvenim mrežama, došli smo do nivoa kada su izdavači počekli da nam daju ponude da radimo igricve ne samo za kompjutere, već i za plejstejšin, iksboks i sve platforme”, kazao je on.

Onaj ko igra igricu, po njegovim riječima, odgobneta šta znači biti heroj i šta je čojstvo i junaštvo. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније