Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ M.L.B. ]

13. 10. 2021. 09:55   >>  10:00

NESTAŠICA ČIPOVA

Epl smanjuje proizvodnju ajfona 13

Američka kompanija Epl (Apple) neće dostići cilj proizvodnje za svoj novi ajfon 13 prije božićnih i novogodišnjih praznika zbog svjetske nestašice čipova, navodi se u članku agencije Blumberg.

Elektronski gigant predvideo je prozvodnju od 90 miliona ajfonova do kraja godine, ali će morati da se zadovolji sa 80 miliona, pošto njegovi snabdevači Brodkom i Teksas instruments ne mogu da odgovore tražnji, navela je agencija Blumberg u juče objavljenom članku.

Epl je sredinom septembra predstavio novu seriju pametnih telefona koji uključuju četiri modela od verzije ajfon 13 mini, po početnoj cijeni od 700 dolara do ajfona 13 pro maks po početnoj cijeni od 1.100 dolara.

"Tražnja je velika u svijetu, posebno u Kini i u SAD", rekao je jedan analitičar i dodao da će Eplu nedostajati najmanje pet miliona ajfona 13 za sezonu praznika ako se tražnja nastavi ovim tempom.

Krajem jula pri objavljivanju kvartalnih rezultata šef Epla Tim Kuk rekao je da očekuje veća ograničenja u sanbdevanju za taj kvartal nego za prethodna tri mjeseca.

On je podsjetio da ograničenja imaju i druge firme u tom sektoru i nisu samo svojstvena Eplu, precizirajući da dio problema leži i u tome što je potražnja znatno veća od onoga što je kompanija prognozirala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније