Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

14. 04. 2021. 13:28 >> 14:01

GEJMING REPREZENTACIJA

Crna Gora se plasirala na UEFA eEURO

Gejming reprezentacija Crne Gore drugu godinu zaredom igraće na završnom turniru UEFA eEURO 2021.

E-selekcija Saveza elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) i Fudbalskog saveza Crne Gore,Vučeta Šćepanović (ArtiePG) i Rade Pavićević (_r_a_d_e_) osvojili su prvo mjesto u Grupi D kvalifikacija za eEURO 2021.

Sa ukupno sedam pobjeda i remijem naći će se 9. i 10. jula na Vembliju, u društvu 16 najboljih evropskih reprezentacija u igri Pro Evolution Soccer (PES).

Žrijeb grupa na prvenstvu održaće se krajem maja.

Članovi reprezentacije su se zahvalili Savezu elektronskih sportova i predsjedniku Filip Šoću, jer su kroz organizaciju mnogobrojnih turnira dali šansu gejmerima da se pokažu na evropskom i svjetskom nivou.

"Moramo zahvaliti i Danilu Vukotiću iz FSCG i naglasiti ozbiljnost njihovog pristupa prema gejmingu", naveli su gejming reprezentativci.

UEFA eEURO 2021 je najprestižnije eFootball PES 2021 takmičenje u Evropi, sa nagradnim fondom od 100 hiljada eura. Deset grupa od po pet ili šest reprezentacija takmičilo se dva kruga, tokom marta i aprila u kvalifikacijama za prvenstvo. Svaka borba dvije reprezentacije sastoji se od dva 1 na 1 duela. Pobjednici svake grupe se direktno plasiraju na turnir, dok će drugoplasirane države morati da idu na doigravanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније