Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta ]

19. 11. 2020. 23:04 >> 23:12
3

LJUBAZNA MAŠINA

Robot u Japanu podsjeća ljude da nose masku

Zamoliti kupca da nosi masku je osjetljiva stvar čak i u vrijeme pandemije tako je jedna japanska prodavnica to povjerila robotu.

"Izvinite što vam smetam, ali da li biste mogli da stavite masku", zatražio je mali robot koji se kreće na dva točka kada se približio kupcu sa otkrivenim licem, pokazuje video koji su objavili onlajn proizvodjači mašine.

"Hvala na razumijevanju", kaže robot i sagne glavu u znak zahvalnosti kada osoba uradi kako šta je zamoljena.

Nazvan Robovi, taj diplomatski robot stavljen je da radi u sportskoj radnji u Osaki na zapadu Japana u okviru istraživanja koje sprovodi ATR iz Kijota, njegov proizvođač.

Opremljen je kamerama i lasermom za detekciju Robovi može da identifikuje klijente koji ne nose masku i koji stoje suviše blizu u redu kada može da ih zamoli da drže potreban razmak.

Japan je manje pogođen pandemijom od drugih zemalja, ali trenutno ponovo jača zaraza korona virusa i juče je zabilježeno rekordnih 2.200 novih slučajeva infekcije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније