Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: Beta ]

22. 10. 2020. 08:46   >>  08:48

NASA

Astronauti bezbjedno sletjeli na Zemlju

Tojica astronauta bezbjedno su se vratili na Zemlju poslije šestomesečne misije na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS).

Svemirska kapsula Sojuz MS-16 sa dvojicom astronautaiz NASA Kris Kesidijem i Anatolijem Ivanišinim, i Ivanom Vagnerom iz Roskosmosa sletjeli su u Kazahstan, odakle će poslije ljekarskog pregleda krenuti kući.

NASA i Roskosmos su saopštili da su kosmonauti u dobrom stanju.

Kao dio dodatnih mjera predostrožnosti zbog korona virusa, članovi spasilačkog tima koji su se sastali sa posadom testirani su na virus i ograničen je broj ljudi koji su uključeni u oporavak.

Kesidi, Ivanišin i Vagner proveli su u orbiti 196 dana od dolaska u MSS 9. aprila.

Kosmonautkinja američke svemirske agencije NASA Ketlin Rubins i Sergej Rijikov i Sergej Kudsverčkov kosmonauti Roskosmosa, stigli su prije nedjelju dana u MSS gdje će provesti šest mjeseci. Oni su dostavili opremu za traženje mjesta curenja vazduha i njegovo uklanjanje u ruskom modulu "Zvijezda".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније