Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ klix.ba ]

19. 10. 2020. 23:47   >>  23:49

NEMA OPASNOSTI

Asteroid u novembru prolazi blizu Zemlje

Mali asteroid koji ide prema Zemlji proći će pored naše planete veoma blizu.

Asteroid se kreće brzinom većom od 40.000 km/h proći će pored Zemlje 2. novembra na udaljenosti od 5.000 km. Radi se o svemirskoj stijeni prečinka dva metra, odnosno veličine "frižidera".

Poznat je pod oznakom 2018VP1 i ne predstavlja opasnost.

Ovaj asteroid se prati gotovo dvije godine otkako ga je otkrio opservatorij Palomar u Californiji u novembru 2018. godine.

Asteroid napravi orbitu oko Sunca svake dvije godine, a najbliže Zemlji će biti 2. novembra i to na preciznoj udaljenosti od 4.994 kilometra što je prilično blizu kada je riječ o svemiru.

Astronomi američke svemirske agencije NASA su procijenili da ne predstavlja veliku prijetnju jer ima 0,41 posto šanse da uđe u atmosferu naše planete ove godine, a i kad bi se to dogodilo, asteroid bi se raspao zbog svoje male veličine, piše Russia Today.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније