Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta ]

01. 07. 2020. 22:49   >>  22:47 3

ZBOG PADA POTRAŽNJE

Folksvagen odustao od nove fabrike u Turskoj

Njemački proizvođač automobila Folksvagen saopštio je danas da odustaje od izgradnje nove fabrike u Turskoj jer zbog naglog pada potražnje za automobilima širom svijeta izazvane pandemijom, nijesu potrebni novi proizvodni kapaciteti.

Fabrika koja je za 1,3 milijarde eura trebalo da bude izgrađena u Manisi, na egejskoj obali Turske, trebalo je da od 2022. godišnje proizvodi po 300.000 VW Pasata i Škoda Superb za Istočnu Evropu i Bliski istok.

Projekat izgradnje fabrike u Turskoj je izazvao protivljenje njemačkih sindikata, a još oštrije je kritikovan i zaustavljen prošle godine pošto je Turska poslala vojsku u Siriju.

Folksvagen je saopštio da će planiranu proizvodnju vozila ostvariti u postojećim fabrikama.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније