Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Mina business, Objavila: R.B. ]

28. 06. 2020. 09:46   >>  09:45

ZA NAREDNU GODINU

Hrvatska odlaže uvođenje 5G mreže

Hrvatski regulator za telekomunikacije (HAKOM) saopštio je da odlaže dodjelu radio-frekvenciju 5G putem javne aukcije za prvu polovinu naredne godine, zbog pandemije koronavirusa.

Prema ranijim planovima, dodjela radio-frenkvencije namijenjena 5G (700 MHz, 3,6 GHz i 26 GHz) trebalo je da se obavi krajem ove godine, prenosi Biznisinfo.

Iz HAKOM-a su kazali da su nove okolnosti, koje proizlaze iz društvenog i ekonomskog učinka mjera usvojenih za borbu protiv pandemije, uticale i na telekomunikacione operatere koji su morali prilagoditi svoje planove ulaganja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније