Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta, Objavila: R.B. ]

16. 06. 2020. 23:23   >>  23:23

NOVI SISTEM

Amazon napravio asistenta za distancu

Amazon je danas saopštio da je napravio "asistenta za distancu" kako bi se smanjilo širenje korona virusa na radnom mjestu.

Sistem funkcioniše uz pomoć kamera i velikog ekrana sa ucrtanim virtuelnim krugovima oko zaposlenih kako bi držali rastojanje od dva metra između sebe.

Ako je krug zelen, onda je razmak dovoljan, ako postane crven, onda su se radnici suviše približili jedni drugima.

Amazon je na blogu objasnio da su sistem razvili njegovi inženjeri inspirisani postojećim primjerima poput radara za mjerenje brzine.

Kompanija precizira da je sistem primijenjen u nekoliko zgrada i da će biti proširena njegova upotreba.

Amazon planira da tehnologiju učini dostupnom široj javnosti "tako da svako može da napravi svog asistenta za distancu".

Ovaj gigant iz Sijetla, koji ima više od 800.000 zaposlenih širom svijeta, suočen je sa protestima zbog bezbjednosti svojih radnika tokom pandemije.

Kompanija se takođe obavezala da uloži milijarde dolara u borbu protiv korona virusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније