Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Klix.ba, Objavila: R.B. ]

27. 05. 2020. 08:13 >> 08:12

NOVA OPCIJA

YouTube će podsjećati da je vrijeme za spavanje

YouTube obiluje raznovrnim videozapisima i zbog toga je popularan među korisnicima koji često izgube pojam o vremenu kada ih gledaju i kasno idu na spavanje te budu iscrpljeni i pospani. Da bi se to izbjeglo tim iz YouTube-a odlučio je da uvede novu opciju na telefonima koja podsjeća ljude kada je vrijeme spavanja.

BBC piše da YouTube zapravo promoviše "digitalni wellnes" i riječ je o jednoj vrsti podsjetnika koji se aktivira tokom korištenja YouTube-a i automatski prekida video s obaviještenjem da je vrijeme za spavanje.

Ova opcija je napravljena za Android telefone, a kako biste je aktivirali, morate otići u postavke na YouTube-u i uključite opciju "remind me when it's time for bed" (podsjeti me kada je vrijeme spavanja).

Nakon toga se nudi još jedna mogućnost, a to je da osoba može izabrati u koliko sati želi da je YouTube obavijesti, možda dok gleda video ili ipak nakon što se završi.

Isto kao i kod alarma, podsjetnik se može odgoditi (snooze), ali će se nastaviti aktivirati u jednakim vremenskim periodima nakon toga.

Iz YouTube-a su naveli da su ovu opciju osmislili kako bi omogućili ljudima kvalitetan san i upozorili ih kada pretjeruju s korištenjem njihove aplikacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније