Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta, Objavila: R.B. ]

21. 05. 2020. 14:41   >>  14:40

CUKERBERG ZA BBC

Fejsbuk priznao propuste tokom izbora 2016.

Izvršni direktor Fejsbuka Mark Cukerberg priznao je danas da je ta društvena mreža kasnila u reagovanju na miješanje u američke predsjedničke izbore 2016. godine i izrazio uvjerenje da će biti moguće "zaštititi integritet" narednih izbora u SAD.

Fejsbuk je poput Tvitera žestoko kritikovan zbog propusta u velikim kampanjama dezinformisanja 2016. godine, uključujući i američku predsjedničku kampanju.

Priznajući da je Fejsbuk kaskao tokom posljednje predsjedničke kampanje u SAD, Zakerberg je u intervjuu za BBC istakao da sprečavanje miješanja u izbore predstavlja "trku u naoružanju" protiv zemalja kao što su Rusija, Iran ili Kina.

"Zemlje će nastaviti da pokušavaju da se miješaju i imaćemo ovakve probleme, ali mnogo toga smo naučili od 2016. i uvjeren sam da ćemo moći da zaštitimo integritet narednih izbora", koji će biti održani 3. novembra, rekao je on.

Cukerberg je u istom intervjuu rekao da je Fejsbuk tokom pandemije korona virusa radio na uklanjanju lažnih vijesti, omogućio ljudima da budu u kontaktu sa bližnjima i pomogao malim preduzećima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније