Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Klix.ba, Objavila: R.B. ]

06. 04. 2020. 23:47   >>  23:44 1

XIAOMI

Rade na telefonu s kamerom od 144 MP

Kompanija Xiaomi radi na novom smartphoneu koji će imati glavnu kameru od 144 megapiksela.

Vjeruje se da se radi o modelu Mi 10S Pro ili MI CC10 Pro koji će dobiti kameru od 144 MP, ali zasad nema nikakvih zvaničnih informacija. Ipak, Xiaomi je poznat kao jedan od pionira koji proizvode mobitele koji imaju kamere s velikim brojem megapiksela tako da iznenađenja nema.

Detalje je otkrio tipster Sudhanshu.

"Xiaomi radi na telefonu s kamerom od 144 MP. Vjerujem da će to biti Mi 10S Pro ili Mi CC10 Pro", rekao je on.

Mi 10 Pro i Mi CC9 Pro imaju kamere od 108 MP pa su zbog toga glavni kandidati za novu kameru njihovi nasljednici. Međutim, kao što je poznato, broj megapiksela nije dovoljan za dobre fotografije, a dokaz za to su Appleovi i Googleovi mobiteli sa sjajnim kamerama koje nemaju veliki broj megapiksela.

Xiaomi Mi Note 10 je bio prvi smartphone sa kamerom od 108 MP, a pojavio se u novembru prošle godine. Prošlog mjeseca smo vidjeli i Xiaomi Mi 10 Pro takođe s kamerom od 108 MP.

Zasad nema informacija kada će se pojaviti uređaji s novom kamerom.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније