Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta ]

31. 03. 2020. 11:11   >>  11:10

TRAŽE BOLJU ZAŠTITU

Štrajk u "Amazonu" i "Instakartu"

Zaposleni u američkim firmama za distribuciju Amazon i Instakart (Instacart) pozvali su na štrajk, u vrijeme kada su Njujork i San Francisko u izolaciji, optužujući svoje poslodavce da ih nedovoljno štite od koronavirusa.

Između 100 i 200 zaposlenih u njujorškom skladištu Amazona na Staten ajlendu, južno od Menhetna, mogli bi danas da prekinu rad, javljaju američki mediji.

U vrijeme kada je ta oblast, koja je postala epicentar epidemije u SAD, stavljena pod mjere izolacije, ti zaposleni optužuju Amazon da ne preduzima potrebne mjere da ih zaštiti.

"Osobe koje su testirane pozitivno na virus rade u toj zgradi i prenose virus na stotine drugih", navodi se na nedavno otvorenom tviter nalogu nazvanom "zatvoriti Amazon (Shut_downAmazon).

Amazon je reagovao navodeći da su te optužbe jednostavno neosnovane i da su oni preduzeli ekstremne mjere da obezbijede zaposlene, da se dubinski čiste prostorije tri puta češće nego obično i da se modifikuju procedure da bi se garantovala bezbjedna distanca tokom rada.

Zaposleni u lancu samoposluga "Hol fuds" (Whole Foods) koje pripadaju Amazonu, pozivaju na štrajk sjutra, i takođe traže jače bezbjednosne mjere, kao i veće plate.

Na zapadnoj obali SAD, kupci i dostavljači platforme Instakart preko koje se poručuju namirnice onlajn, takođe će danas biti u štrajku. Oni traže bolje bezbjednosne i finansijske uslove.

Oni će, kako kažu, prestati sa radom dok im se ne ispune svi zahtjevi, rekla je portparolka štrajkača.

"Ne radi se samo o nama, mi takođe želimo da zaštitimo naše klijente. Zaposleni su bijesni što Instakart ne čini ni minimum za vrijeme ove smrtonosne pandemije", dodala je ona.

U SAD su do danas u podne imale 144.672 slučaja zaraženih koronavirusom, a 2.571 osoba je umrla, po podacima univerziteta Džons Hopkins.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније