Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Klix.ba, Objavila: R.B. ]

25. 03. 2020. 23:35   >>  23:34

NOVINE NA MREŽI

Instagram uveo opcije za korisnike u izolaciji

Društvena mreža Instagram najavila je seriju novih opcija koje bi trebale pomoći korisnicima da lakše podnesu izolaciju, da ostanu informisani i povezani tokom pandemije koronavirusa.

Među najinteresantnijim novim mogućnostima je opcija Co-Watching, koja omogućava korisnicima da zajedno s prijateljima gledaju postove na Instagramu i razgovaraju putem videorazgovora.

Za korišćenje nove mogućnosti treba započeti videorazgovor s nekim, a potom dodirnuti photo ikonicu u donjem desnom uglu. Pojaviće se lista postova koje ste nedavno lajkovali, a potom možete odabrati jedan i pokazati ga u chatu. Ukoliko nikada niste pokrenuli videorazgovor na Instagramu, to ćete učiniti tako što odete na početni ekran, dodirnete strelicu u gornjem desnom uglom kako biste otvoriti Direct, potom dodirnite video ikonicu u godnjem desnom uglu i odaberite korisnika s kojim želite komunicirati.

Instagram je obećao da će uključiti više obrazovnih izvora u Instagram Search, dodati naljepnice kako bi se promovisalo tačno informisanje i da će ukloniti dezinformacije o koronavirusu.

Takođe, osmišljena je i naljepnica za doniranje kako bi se pružila pomoć ljudima i pronašle relevantne neprofitne organizacije. Tu je i "Stay Home" sticker za promovisanje društvenog distanciranja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније