Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Klix, Objavila: R.B. ]

28. 01. 2020. 23:47 >> 23:45

LONDON

Mozak Terija Džonsa doniran institutu koji istražuje demenciju

Mozak glumca Terija Džonsa, koji je preminuo prošle sedmice u 77. godini, doniran je Institutu za neurologiju Univerziteta u Londonu, kako bi mogli istraživati demenciju.

Zvijezda čuvene humorističke serije Monti Pajton borio se s frontotemporalnom demencijom od 2015, potvrdila je njegova porodica.

Prema pisanju Telegrapha, na ovu odluku glumac se odlučio nakon razgovora sa svojim ljekarom i porodicom.

"Količina informacija koje smo dobili proučavajući ljudski mozak je fenomenalna. Pomoću najnovije tehnologije sada možemo učiti o onome što se događa u pojedinim ćelijama. Takođe, neka moždana tkiva šalju se širom svijeta kako bi ih proučavali i drugi istraživači", kazao je profesor Tomas Varner, direktor UCL-ove banke.

Džouns je glumio u seriji Leteći cirkus Montija Pajtona i brojnim filmovima. Režirao je film Sveti gral 1975. godine, kao i Značenje života 1983.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније