Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Klix, Objavila: R.B. ]

23. 01. 2020. 23:30 >> 23:22

NAKON ČETIRI GODINE

Apple uskoro predstavlja niskobudžetni iPhone

Apple je spreman da se vrati na tržište niskobudžetnih telefona nakon pauze od četiri godine.

Ova kompanija planira da počne proizvodnju niskobudžetnog iPhone-a u februaru, ali će zvanično predstaviti model u martu ove godine", prenosi CNET.

Apple se na ovo tržište vraća nakon duže pauze - prethodni pristupačni model koji je ova kompanija napravila bio je iPhone SE koji je koštao svega 399 dolara.

U septembru prošle godine japanski list Nikkei objavio je da će novi iPhone imati većinu komponenti kao i iPhone koji se izrađuje za standardno tržište, ali da će imati jeftiniji LCD kako bi cijena mogla biti pristupačna i naći svoje mjesto na niskobudžetnom tržištu.

Apple se odlučio na ovaj korak kako bi pridobio potrošače koji koriste pametne telefone drugih kompanija. Prodaja iPhone uređaja je u četvrtom kvartalu pala za 10 odsto što otprilike iznosi oko 33 milijarde dolara. Dok je u prethodnom kvartalu prodaja pala za 12 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније