Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ B92, objavila B.B. ]

22. 01. 2020. 23:51   >>  23:46

RAZRAĐUJU STRATEGIJU

Japan se sprema za uvođenje 6G mreže

Japanska vlada odlučila je da započne pripreme za uvođenje mobilne mreže šeste generacije (6G).

Namjera Japana je da ta ultrabrza mreža u Japanu počne sa radom 2030. godine.

Sa tim ciljem osnovano je stručno vijeće u kome su tehnički eksperti, predstavnici privatnih kompanija i nadležnih javnih ustanova, čiji je zadatak da razrade kompleksnu strategiju prelaza na novi format, prenosi SEEbiz.

Komunikacijski sistem pete generacije (5G) biće ovog proljeća u Japanu uveden u široku upotrebu. U tome je ova zemlja zaostajala za SAD i Južnom Korejom, gdje je korišćenje 5G već počelo.

Novinska agencija "Kyodo" piše da vlada u saradnji sa privredom želi da nadoknadi taj zaostatak i preuzme vodeću ulogu u prelasku na još brži i sigurniji sistem šeste generacije. Široka upotreba sistema 6G očekuje se posebno u autonomnim vozilima bez vozača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније