Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta ]

02. 12. 2019. 14:40 >> 15:24

POSLIJE PROTESTA

"Amazon" uklonio božićne ukrase sa slikama Aušvica

Svjetski gigant za prodaju robe preko interneta "Amazon" je saopštio je danas da je uklonio božićne ukrase i druge predmete sa slikama Aušvica koji su mogli da se kupe preko njegovog sajta.

Kompanija je navela da svi prodavci moraju da slijede njegove smjernice za prodaju i da će oni koji to ne čine biti sklonjeni.

Amazon je donio tu odluku pošto je državni muzej Aušvic-Birkenau juče apelovao na njega da ukloni te predmete među kojima je između ostalog bio otvarač flaša sa temom Aušvica i podloga za miš sa Birkenau "masakrom".

"Prodaja božićnih ukrasa sa slikama Aušvica izgleda neprikladno. Aušvic na otvaraču za flaše je dosta uznemirujuća stvar i pokazuje nedostatak poštovanja", naveo je muzej.

Mnogi su preko društvene mreže Tviter izrazili ogorčenost zbog te prodaje.

Memorijalni centar Aušvic-Birkenau saopštio je danas da poziva još jednu onlajn platformu Viš šoping (Whish Shopping) da prestane da prodaje te proizvode.

Tokom Drugog svjetskog rata, od 1940. do 1945. godine, 1,1 milion ljudi, u najvećem broju Jevreja, ubijeno je na masovan, industrijski način - gasom i drugim sredstvima, i spaljeno u logoru Aušvic-Birkenau koji su nacisti otvorili na jugu okupirane Poljske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније