Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: Klix.ba Objavila: M.M.Lj. ]

25. 06. 2019. 22:55 >> 22:55

152 KREMIRANE OSOBE

SpaceX šalje ljudski pepeo u svemir

SpaceX danas lansira raketu Falcon Heavy s 24 satelita, ali i s kremiranim ljudskim ostacima. Tačnije, radi se o pepelu 152 kremirane osobe koji u svemir šalje kompanija Celestis Memorial Spaceflights.

Kompanija je otkupila dostupni prostor te ga je napunila metalnim kapsulama ispunjenim ljudskim pepelom. Da bi poslala posmrtne ostatke svojih voljenih u svemir, svaka porodica je morala platiti 5.000 dolara po gramu pepela.

Kapsule će biti na jednom od satelita te će ostati u orbiti dok god satelit bude radio. Svaka kapsula sadrži natpis poput onih na nadgrobnim spomenicima.

Falcon Heavy raketa nije prva koja u svemir nosi ljudske ostatke. To je od 1994. godine učinjeno 15 puta, osam puta tokom suborbitalnih letova, šest puta tokom letova u orbitu te jednom na Mjesec.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније