Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Objavio: I. P. ]

11. 04. 2019. 09:37 >> 09:37

PROMJENA NA FEJSBUKU

Bez obavještenja o umrlim osobama

Fejsbuk je saopštio kako radi na korišćenju vještačke inteligencije kako bi spriječio problem koji je uznemirujući za korisnike ove mreže - primanje obavještenja o umrlim prijateljima i voljenim osobama.


Kompanija je saopštila kako se nada da će zaustaviti bolno iskustvo miliona korisnika koji dobijaju sugestije da pozovu preminule ljude na događaje ili da im požele srećan rođendan.

Na korisničkim profilima počast osobi će se sada prikazati odvojeno, čuvajući vremensku liniju pokojnika onakvom kakva je ona ostala prije njih.

"Nadamo se da će Fejsbuk ostati mjesto gdje se pamćenje i duh naših voljenih mogu slaviti i čuvati", rekla je Šeril Sandberg, glavna operativna direktorica Fejsbuka.

Ova promjena uslijedila je nakon što su se korisnici često žalili da su šokirani i uznemireni kada ih popularna društvena mreža podsjeća na interakciju s preminulom voljenom osobom.

Od 2009. godine Fejsbuk je omogućio korisnicima da "memorišu" profile preminulih korisnika.

Kada je stranica memorisana, ona se više ne pojavljuje unutar obavještenja kao da je ta osoba još uvijek živa. Međutim, za profile preminulih korisnika koji još nijesu bili memorisani, Fejsbuk je rekao da će koristiti vještačku inteligenciju kako bi spriječio pojavljivanje tih računa na neočekivanim mjestima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније