Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavio: M.L.B.

12. 03. 2019. 19:41 >> 19:07

FOLKSVAGEN ZA 10 GODINA

Proizvešće 22 miliona električnih vozila

Njemački proizvođač automobila Folksvagen (Volkswagen) planira da poveća proizvodnju električnih vozila narednih deset godina na 22 miliona jedinica i da za 30 procenata smanji emisiju ugljenika po vijeku automobila.

Kompanija je ranije najavljivala cilj - 15 miliona električnih vozila, a plan je ambiciozan pošto je prošle godine Folksvagen proizveo samo 50.000 automobila koji rade isključivo na bateriju.

Folksvagen se okreće električnim vozilima u nastojanju da se usaglasi s novim ograničenjima emisija ugljendioksida u Evropi, i sa planovima Kine da poizvede veću količinu vozila sa niskim emisijama štetnih gasova.

Kompanija je takođe saopštila danas da je operativna dobit u njenoj proizvodnoj jedinici Folksvagen, jednoj od 12 marki koje proizvodi, pala na 3,2 milijarde eura sa 3,3 milijarde eura prošle godine pošto je suočena sa usporenijim dobijanjem potvrda za svoja vozila prema novim testovima za emisije gasova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније