Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavila M.L.B.

03. 03. 2019. 08:43 >> 08:10

NOVA VREZIJA

Tesla traži izlaz iz krize

Proizvođač električnih automobila Tesla najavio je sedmu verziju Modela 3 od 35 hiljada dolara i prelazak isključivo na online prodaju.

Kompanija će to uraditi u nadi da će smanjiti troškove, a povećati potražnju i cijenu dionica prije nego što bude morala da otplati skoro milijardu dolara duga, prenosi B92.

"Da bi postigli te cijene, a da pritom ostanu finansijski održivi, Tesla prebacuje prodaju širom svijeta samo na internet. Sada možete kupiti Teslu u Sjevernoj Americi putem telefona za oko minut, a ta mogućnost će uskoro biti proširena širom svijeta", objavila je kompanija.

Nova verzija modela 3 od 35 hiljada USD dostizaće maksimalnu brzinu od 209 kilometara na sat i ubrzavaće od nule do 100 kilometara za 5,6 sekundi, sa dometom od 386 kilometra. Isporuka "budžetskog" modela trajaće dvije do četiri sedmice.

Za model Standard Range Plus sa dometom od 386 kilometara, nešto većom brzinom i ubrzanjem, kao i ljepšim enterijerom, kupci će morati da doplate dvije hiljade USD, što je šest odsto viša cijena za devet odsto bolje performanse, kazali su iz kompanije.

Prelazak na internet prodaju značiće otpuštanje i zatvaranje Teslinih maloprodajnih objekata u prestižnim trgovačkim centrima, ali se kompanija nada da će smanjiti troškove.

Osnivač Tesle, Elon Musk, rekao je investitorima da kompanija ne očekuje da će biti profitabilna u prvom kvartalu, ali će se vratiti na profitabilnost u drugom kvartalu.

Tesla je saopštio da razvija SUV model Y koji će početi sa proizvodnjom naredne godine i počeće sa gradnjom fabrike u Šangaju, u nadi da će riješiti problem isporuke vozila u Kinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније