Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ RTS, objavila B.B. ]

02. 12. 2018. 08:43   >>  08:15 2

U KINI

Zabranili rad ljekarima koji su mijenjali gene

Medicinskom timu, na čelu sa doktorom He Đankuejem, koji tvrdi da je izmijenio genetski kod paru blizankinja da budu otporne na HIV virus, kineska vlada zabranila je rad.

Zamjenik ministra za nauku i tehnologiju Su Naning izjavio je juče za državnu televiziju Si-Si-Ti-Vi, da se njegovo ministarstvo oštro protivilo eksperimentu o izmjeni genetskih kodova kod bliznakinja koje su rođene početkom mjeseca, prenosi AP.

Su je ono što je medicinski tim radio na bliznakinjama okarakterisao kao neprihvatljivo i nezakonito i naglasio da je pokrenuta istraga o tom slučaju.

Istraživač He Đankuej, tvrdi da je izmijenio DNK bliznakinja u pokušaju da ih učini otpornim na virus HIV.

Mnogobrojni naučnici su taj eksperiment kritikovali i osudili, a univerziteti i različite organizacije istražuju taj slučaj.

Agencija navodi da nije bilo odvojenih izjava niti potvrda onoga što je taj istraživač tvrdio.

Grupa vodećih kineskih naučnika je, suprotno od Heja, saopštila da je još prerano za pokušaj pravljenja trajnih izmjena u DNK koje bi mogle da naslijede buduće generacije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније