Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Objavila: M.M ]

10. 11. 2018. 15:00   >>  14:40 1

TEK ŠTO JE IZBACIO NOVI

Huawei već sprema noviji 5G procesor

Huawei je u septembru predstavio svoj Kirin 980 čipset sa naprednim AI funkcijama i 1.4 Gbps brzinama preuzimanja, koji se našao u novim modelima Mate 20 serije i vjerovatno će se pojaviti u sljedećoj generaciji premijum modela P serije.

 

Iako je SoC još "svjež", kineska kompanija već radi na njegovom nasljedniku. Ako je suditi prema industrijskim izvorima, pripreme za Kirin 990 su već počele.

Izveštaji iz Kine sugerišu da će TSMC proizvoditi čipset u 7nm procesu.

Industrijski insajderi tvrde da je Huaweijeva podružnica HiSilicon investirala oko 200 miliona kineskih juana (oko 28 miliona dolara) u istraživanje i razvoj čipseta sljedeće generacije.

Kirin 980 je prvi Huaweijev čipset kreiran u 7nm procesu i prvi sa Cortex-A76 jezgrima. Kirin 990 će imati sličnu arhitekturu, uključujući broj tranzistora i potrošnju, ali će predstaviti Balong 5.000 modem, sertifikovan za 5G brzine.

Proizvodnja Kirin 990 čipseta će početi tokom prvog tromesečja 2019. godine, kada se može očekivati i više detalja o čipsetu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније