Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ B92.net, objavila B.B. ]

05. 11. 2018. 10:36 >> 10:13
1

MISTERIOZNI ASTEROID

Naučnici misle da je vanzemaljski objekat

Prvi poznati međuzvjezdani objekat koji putuje kroz naš solarni sistem mogao bi da bude gigantsko vanzemaljsko solarno jedro, poslato da traži znake života, pokazala je nova studija astronoma iz Harvard Smitsonian centra za astrofiziku (CfA).

Misteriozni asteroid "Oumuamua" analizirali su astronomi iz CfA, pošto je otkriveno da se neočekivano ubrzao.

NASA je potvrdila da su ove godine zapažanja sa njihovog svemirskog teleskopa "Hubble", potvrdila da je objekat imao "neočekivano povećanje brzine i pomeranja putanje kroz prolaz kroz unutrašnji solarni sistem".

Naučnici su zaključili da je asteroid "možda električna lampa vještačkog porijekla" koja koristi sunčevo zračenje.

Studija je pokazala da ako se uzme u obzir vještačko porijeklo, onda postoji mogućnost da je "Oumuamua" električna lampa, koja pluta u međuzvjezdanom prostoru kao rezultat napredne tehnološke opreme.

"Oumuamua bi mogao da bude aktivna komponenta vanzemaljske tehnologije koja je došla da istražuje naš Solarni sistem, na isti način na koji se nadamo da istražujemo Alpha Centauri koristeći Starshot i slične tehnologije", rekao je sa druge strane profesor Abraham Loeb, koji je sproveo studiju sa Šmuelom Bialijem.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније