Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Objavio: O.Z. ]

03. 11. 2018. 21:36   >>  21:19 1

ISPOD LOS ANĐELESA

Ovako izgleda Muskov brzi tranzitni tunel

Američki milijarder i preduzetnik Elon Musk objavio je video koji pokazuje kako će izgledati brzi tranzitni tunel koji kompanija "Boring Company" kopa ispod Los Anđelesa.

Prvi brzi tunel za prevoz putnika biće otvoren 10. decembra, a putnici će putovati brzinom od 250 kilometara na sat.

Tunel dug 3,2 kilometra povezuje parking Muskove kompanije SpaceX i 120. ulicu u Los Anđelesu. Riječ je o pilot projektu inovativnog sistema prevoza budućnosti pod nazivom "Loop", piše Klix.ba.

Podzemni tunel moći će prevoziti i lične automobil koje će liftom spustiti do tunela, a zatim automatski prenijeti na platformu po željenoj destinaciji.

Musk je prošle godine rekao kako se nada da će povezati Njujork i Vašington podzemnim "hyperloopom" za šta je dobio odobrenje administracije američkog predsjednika Donalda Trampa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније