Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ B92.net, objavila B.B. ]

19. 10. 2018. 21:35   >>  21:13

KINEZI NAJAVILI

Leteći automobil već iduće godine

Kineska kompanija Terafuđa (Terrafugia), počela je da prima narudžbine kupaca za leteći automobil, a prvi kupci bi mogli da ga imaju već iduće godine, piše Autonews Europe.

Prototip prvog letećeg automobila, modela Terrafugia Transition, prvi put je prikazan svijetu 2010. godine. Gotovo deceniju kasnije, kineska kompanija najavila je da će 2019. početi isporuke prvih vozila/letjelica kupcima.

Cijena za sada nije poznata, ali tokom razvoja ovog letećeg automobila spominjano je da će Transition koštati oko 280.000 dolara.

Kada je u režimu za letjenje, Terafuđa Transition može da postigne brzinu od oko 160 kilometara na sat, i ima domet od 640 kilometara.

Leteći automobil jednostavno se pretvara u "kopneno vozilo" pritiskom na dugme, za manje od jednog minuta, tvrdi proizvođač.

Performanse za vožnji po putu nijesu precizirane, ali navodi se da model Transition "može da se kreće brzinama kojima se vozi po autoputu".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније