Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Index.hr, objavila B.B. ]

05. 10. 2018. 22:33   >>  22:12

NAJAVE IZ TOJOTE

Povlače 2,4 miliona vozila zbog greške

Iz japanskog automobilskog diva "Tojota" saopšteno je danas da će povući više od 2,4 miliona hibridnih automobila sa tržišta, zbog greške koja bi mogla izazvati nesreće. Ovo se desilo samo mjesec dana nakon povlačenja oko milion hibridnih vozila zbog druge vrste problema.

Kompanija je u septembru objavila da povlači više od milion hibridnih vozila širom svijeta zbog problema s električnim žicama koji bi mogao prouzrokovati požar u automobilu.

Ovo posljednje povlačenje zahvata nekoliko modela Tojotinog Priusa i Aurisa, koji su proizvedeni između oktobra 2008. i novembra 2014.

Više od milion automobila koji su sa problemom je u Japanu.

Još 830.000 nalazi se u Sjevernoj Americi, 290.000 u Evropi, 3.000 u Kini, a ostatak je u drugim djelovima svijeta.

Kako su saopštili iz te japanske komapnije, zasad nije bilo nijednog slučaja kvara.

Hibridni automobili za pokretanje koriste dva ili više izvora energije, umjesto jednog kao kod tradicionalnih automobila.

Najčešća je kombinacija benzinskog ili dizelskog motora s elektromotorom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније