Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavio: F.R.

22. 09. 2018. 15:57 >> 15:38

NOVITET U DRUŠTVENOJ MREŽI

Instagram testira opciju "reshare"

Društvena mreža Instagram testira opciju "reshare", koja će korisnicima omogućiti da podijele postove s drugih profila.

Zvaničnici kompanije su se dugo opirali uvođenju opcije "reshare" zbog straha da bi to moglo ugroziti personalnu prirodu aplikacije, međutim, takođe bi mogla unijeti novi život u glavni fid.

Ako opcija postane dostupna svima, onda bi to predstavljalo rizik koji se odnosi na lažne vijesti, na uticaj kampanja i drugih negativnih posljedica s kojima se bori Fejsbuk od američkih izbora 2016. 

Opcija "reshare" se pojavljuje u donjem desnom uglu svakog posta u feedu, a "reshareovani" post se pojavljuje u fidu ispod korisničkog imena i fotografije korisnika koji ga je podijelio. U trenutnoj formi se postovi mogu "reshareovati" barem dvaput, a to znači da će trag korisnika koji su ga ranije podijelili biti vidljiv iznad posta.

Moguće je da će Instagram ograničiti "reshare" opciju na poslovne korisnike, čime bi se rizik od dezinformisanja i ostalog neželjenog sadržaja znatno smanjio. Instagram je i ranije uvodio novitete, uključujući programiranje postova i višestruki upload, a te opcije su prvo bile dostupne poslovnim korisnicima.

Instagram je nešto ranije omogućio dijeljenje storija drugih korisnika, ukoliko su na njima označeni korisnici koji ih žele ponovo podijeliti.

Postoje i dodatne aplikacije koje omogućavaju "reshare" fotografija i videa na Instagramu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније