Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta, objavila B.B. ]

18. 09. 2018. 23:47 >> 23:30

GIGANTI POD ISTRAGOM

Izbjegli sisteme za kontrolu izduvnih gasova?

Evropska komisija ispituje da li su proizvođači automobila Be-Em-Ve (BMW), Dajmler (Daimler) i Folksvagen (Volkswagen) bili u dosluhu da ograniče razvoj i uvođenje novih sistema za kontrolu izduvnih gasova.

Komisija je navela da je dobila informacije da su se predstavnici pomenutih automobilskih industrija i njegove kompanije Audi i Porše, sastajali i razgovarali o čistim tehnologijama za ograničenje izduvnih gasova.

Istraga će se fokusirati na to da li su autoproizvođači dogovorili da se međusobno ne takmiče u razvijanju i uvođenju tehnologija za ograničenje zagađenja iz putničkih automobila na benzin i dizel.

Komesarka za konkurenciju Margret Vestager je rekla da bi dosluh, ako se dokaže da je postojao, mogao uskratiti kupcima priliku da kupe automobile koji manje zagađaju, iako je tehnologija bila dostupna proizvođačima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније