Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

10. 08. 2018. 09:03 >> 08:47

REŽIM RADA

Windows 10 dobija "dark mode"

Dobro osvijetljena prostorija u kojoj su pogledi uprti ka ekranu, rasprostranjena je preporuka za očuvanje zdravog vida.

Prirodna svjetlost nema premca, mada se i u njenom prisustvu oči umaraju. Noću je situacija znatno napornija za ovo čulo, jer je česta praksa da bliješteće svjetlo ekrana bude jedini izvor svjetlosti. 

Zbog toga veliki broj developera dodaje tzv. dark mode (inverzija tamnih i svijetlih boja) svojim aplikacijama. 

Microsoft je najavio da u narednom buildu Windowsa 10, pod brojem 17733, dodaje ovaj vizuelni režim rada operativnog sistema. 

Od srijede je već dostupan članovima odabranog Insider programa, dok će ostali korisnici morati da se strpe, prenosi Svijet kompjutera

Tamniji ekran prijaće oku tokom ovih ljetnjih večeri, a i manje će privlačiti dosadne komarce od svoje svjetlije verzije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније