Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

21. 05. 2018. 23:49 >> 23:44
1

KINESKI SATELIT

Istražuju tamnu stranu Mjeseca

Kina je danas lansirala relejni satelit koji će omogućiti komunikaciju između Zemlje i malog robota, koji će tokom godine stići do daleke tamne strane Mjeseca, saopštila je kineska svemirska agencija.

Raketa sa satelitom lansirana je u 5.28 po lokalnom vremenu iz baze Sićang na jugoistoku Kine, navela je svemirska agencije.

Kada robot bude stigao na Mjesec, satelit će biti postavljen tako da omogući komunikaciju sa naučnicima na Zemlji, dok će robot fotografisati za sada malo ispitane tamne djelove Mjeseca.

Robot će biti lansiran u svemir tokom ove godine, a drugi 2019.

Kina je uložila milijarde eura u svoj svemirski program i to u koordinaciji s vojskom. Kina želi da bude prva azijska zemlja koja će poslati čovjeka na Zemljin satelit, vjerovatno ne prije 2025. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније