Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

s.đ. [ zanimljivostidana.com ]

15. 05. 2018. 12:41 >> 12:32

ZAPOČET EKSPERIMENT

Bićemo mladi do 130 godina!

Naučnici s Harvarda eksperimentišu na psima i tvrde da mogu da ih učine mlađim, dodajući nove DNK instrukcije njihovim tijelima.

Startap na Univerzitetu Harvard počeo je sa preliminarnim istraživanjima na psima rase bigl, a kako kažu, jednog dana će možda moći da radi i na ljudima.

"Rejuvenate Bio" zasniva svoj rad na prethodnim istraživanjima u kojima su mijenjani geni u jednostavnim organizmima poput crva i muva, što je dupliralo njihov životni vijek.


Ranija istraživanja su takođe pokazala da davanje transfuzija krvi starijim miševima od mlađih, može da obnovi neke biomarkere na nivo mlađih.

"Već smo izveli dosta proba na miševima i sada radimo na psima, a onda ćemo početi na ljudima" rekao je jedan od osnivača programa, američki genetičar Džordž Čerč, prenosi "Daily Mail"

Kako je rekao, sam će se prijaviti za testiranje ako se pokaže da je bezbjedno. Čerč je najavio da je cilj istraživanja "tijelo i um osobe od 22 godine, ali sa iskustvom čovjeka koji je živio 130 godina".

Kompanija je poznata po privatnosti, ali dokumenta koje je pribavio " MIT Technology Review", pokazuju da je "Rejuvenate Bio" testirao svoju genetsku terapiju na četiri psa sa "Tufts" škole za veterinu u Bostonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније