Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

s.đ. [ happy.tv ]

10. 05. 2018. 15:30 >> 15:27

HOKING I HERTOG

Sve što ste mislili o svemiru je netačno!

Svemir nije beskonačan i mnogo je jednostavniji nego što trenutne teorije o Velikom prasku predlažu. To je u posljednjem naučnom radu napisanom pred smrt tvrdio Stiven Hoking, jedan od najvećih svjetskih naučnika.

"Uobičajena teorija Velikog praska tvrdi da je naš lokalni univerzum nastao u kratkoj eksploziji, u djeliću sekunde nakon samog praska, i da se širio nevjerovatnom brzinom. Vjeruje se da kada to širenje počne, u nekim regionima svemira nikada ne prestaje. Ta teorija dovodi do toga da je naš univerzum kao beskonačni fractal, sa mozaikom različitih džepnih svemira, koje razdvaja rastući okean" - tvrdi Hoking u radu "Gladak izlaz iz vječne inflacije", koji je napisao sa kolegom Thomasom Hertogom.

To, naglašavaju, dovodi do stvaranja teorije neograničenih multiverzuma sa kojom se ne slažu.

OGRANIČENE VARIJACIJE

"Mi predlažemo da je naš svemir, na svom najvećem nivou, relativno gladak i globalno konačan. Nije fraktalna struktura. Naša nova teorija zasnovana je na tehnici pozajmljenoj iz teorije struna i predlaže postojanje globalne strukture kosmosa u kojem regioni mogu da se razlikuju jedni od drugih, ali ne kao u staroj teoriji. Varijacije multiverzuma su ograničene" - navode Hoking i Hertog.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније