Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Beta [ Objavio: O.Z. ]

29. 04. 2018. 11:23 >> 11:16

AUSTRALIJA IZDVAJA

Za zaštitu Velikog koralnog grebena 300 miliona eura

Australija je danas obećala pola milijarde australijskih dolara (312 miliona eura) za zaštitu Velikog koralnog grebena.

Najvećem koralnom grebenu u svijetu prijeti potpuno izbjeljivanje korala usljed klimatskih promjena i povećanja temperature mora.

Premijer Australije Malkolm Tarnbul rekao je da će biti izdvojeno više od 500 miliona australijskih dolara za poboljšanje kvaliteta vode, borbu protiv predatora i uvodjenje mera za očuvanje.

"Ovo je najveća investicija u cilju zaštite grebena", rekao je premijer, dodajući da će taj novac omogućiti očuvanje Velikog koralnog grebena, ali i 64.000 radnih mjesta koja zavise od njega.

Veliki koralni greben privlači milione turista i nacionalnoj privredi godišnje doprinosi sa 6,4 milijarde australijskih dolara.

Veliki koralni greben se nalazi se u Koralnom moru blizu obale Kvinslenda, na sjeveroistoku Australije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније