Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

s.đ. [ avaz.ba ]

22. 03. 2018. 19:23   >>  19:20 2

AUSTRALIJSKI NAUČNICI

Osmislili pilulu za mušku kontracepciju

Kontracepcijske pilule za muškarce naći će se najkasnije za pet godina u slobodnoj prodaji.

Tablete koje sprečavaju izlazak spermatozoida, prilikom seksualnog odnosa, već se proizvode i sva dosadašnja testiranja pokazala su stopostotnu učinkovitost.

Kako se navodi u studiji naučnika koju objavljuje Univerzitet Monaš u Australiji, supstance u piluli djeluju tako da blokiraju lučenje ključnih proteina koji oslobađaju izlazak spermatozoida tokom ejakulacije.

Uz to, pilule imaju efekt na krvotok na isti način kako djeluje i "vijagra".

Muške kontracepcijske pilule bi u slobodnoj prodaji mogle biti najkasnije za pet godina.

Naučnici navode da su dosadašnja istraživanja pokazala da ta vrsta tableta nema nikakvog negativnog efekta ni na plodnost muškarca.

Australijski naučnici, čiji rad finansijski izdašno pomaže američka fondacija za borbu protiv muške neplodnosti, još nijesu odredili kako će se taj proizvod zvati.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније