Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

11. 03. 2018. 23:46 >> 23:42

FOLKSVAGEN ODLUČIO

Radnicima bonusi veći za 40 odsto

Nemačka automobilska kompanija Folksvagen uvećaće bonuse radnicima za više od 40 odsto.

Njemački gigant je prošle godine ostvario rekordan profit i prodaju i želi da nagradi svoje zaposlene tako što će godišnji bonus za 2017. biti povećan na 4.100 eura po radniku, u odnosu na 2.905 eura koliko je iznosio godinu ranije.

Ovaj bonus se odnosi na 120.000 radnika Folksvagena.

Uprava je, nakon razgovora s predstavnicima radnika u njemačkim fabrikama, odlučila da doda i specijalnu nagradu kako bi naglasila da je prepoznala privrženost radnika i obilježila izuzetan poslovni rezultat kompanije.

VW grupa je gotovo udvostručila svoj profit u 2017. godini na 13,8 milijardi evra, dok je prodaja povećaana za 6 odsto, dostigavši novi rekord.

Skok i novi rekord zabilježen je uprkos VW-ovoj borbi sa skandalom varanja o štetnosti izduvnih gasova, i u momentu kada je sve veći fokus na samo-vozećim i električnim automobilima.

"Zaposleni su imali veliki udio u tome što je VW, uprkos svim neprilikama, na mnogo boljoj poziciji danas", izjavio je izvršni direktor Vw brenda Herbert Diess.

(B92)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније