Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

s.đ. [ avaz.ba ]

09. 03. 2018. 16:08 >> 16:08

NASA UOČILA

Neobične kamene strukture na Marsu

Gomile kamenja na Marsu koje podsjećaju na strukture nastale u Velikoj Britaniji i u Evropi još od praistorijskih vremena, agencija NASA primijetila je na Crvenoj planeti.

Blizu Sjevernog pola Crvene planete naučnici su identifikovali gomilu kamenja složenu u skladan red u vidu štrafte. Ipak, NASA ne vjeruje da je riječ o vanzemaljskim strukturama.

"Šta je moglo oraganizovati kamenje u tako skladne strukture? Na Arktiku na Zemlji, stijene su organizovane posebnim procesom. Višestruko zamrzavanje i odmrzavanje tla može izbaciti stijene na površinu i organizovati ih u šipove, pruge ili čak krugove. Na Zemlji jedan od ovih temperaturnih ciklusa traje godinu dana, ali na Marsu može trajati mnogo duže" - navode iz NASA-e.

Inače, svemirska agencija je ranije ove sedmice optužena za prikrivanje dokaza o vanzemaljskom životu na Marsu.

Bari di Gregorio, istraživač s Univerziteta u Bakingemu, otkrio je da je rover NASA-e pronašao tragove oblika života na Marsu, ali ih agencija namjerno prikriva zbog straha da neće imati budžet za naredne misije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније