Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

S.Đ. [ b92 ]

16. 02. 2018. 19:34   >>  19:32 1

UPOZORENJE

Na vidiku sumrak civilizacije

Američki i britanski naučnici izdali su za Nacionalnu akademiju nauka SAD zvanično saopštenje o tome kada će život na Zemlji postati nepovoljan za čovjeka i druge sisare.

Ljudi izbacuju u atmosferu velike količine izduvnih gasova, što će na kraju dovesti do neminovne promene klime. Već kroz 200 godina na Zemlji neće ostati živih bića, jer će uslovi za život postati nepodnošljivi. Čovečanstvo ne može da živi u takvoj sredini i odmah će nestati, navodi se u zvaničnom saopštenju stručnjaka za Nacionalnu akademiju nauka SAD. 


Ranije je britanski naučnik Stiven Hoking upozorio da će kroz 100 godina na Zemlji zbog globalnog zagrevanja biti zagađene sve vodene površine. Kao primer je naveo Veneru na kojoj je pre 4,5 miliona godina postojala tečnost, ali je zbog promene klime ona nestala i planeta je postala beživotna. 

Naučnici su naveli druge razloge zbog kojih će nestati civilizacija. Među njima su nuklearna zima, koja može da počne zbog rata, pandemija, sudar Zemlje sa asteroidima, pa čak i napad veštačke inteligencije, piše Sputnik News.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније