Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

07. 01. 2018. 23:36   >>  23:02

NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Pametne naočare koje objavljuju snimke

Nakon što je "Snapchat" predstavio svoje pametne naočare "Spectacles", koje imaju mogućnost snimanja video zapisa, još jedna kompanija je odlučila da se oproba na tržištu kreirajući "ACE Eyewear", pametne naočare koje na društvene mreže mogu da postavljaju video sadržaje.

Dok "Spectacles" naočare mogu da objavljuju snimke samo direktno na "Snapchatu", kompanija "Acton", inače poznata po proizvodnji električnih skejtbordova, kreirala je naprednije naočare koje video mogu da postavljaju na Facebook, Instagram i YouTube.

"ACE Eyewear" imaju mogućnost snimanja fotografija kamerom od osam megapiksela i snimanja video snimaka u HD rezoluciji. Prikaz kamere širok je 120 stepeni.

Jednostavnim klikom na dugme koji se nalazi na gornjem lijevom uglu okvira naočara korisnik može da odabere da li će da snima fotografije ili video.

Baterija može da izdrži sat i po neprestanog rada ili 80 sati mirovanja.

A ako se sa "ACE Eyewear" naočarima nađete na plaži, ne morate da se brinete da će im se nešto dogoditi pošto su otporne na prašinu i vodu.

Naočare imaju 4GB memorije i mogu da snimaju video zapise dužine 40 minuta, za razliku od "Spectacles" naočara koje su ograničene na videozapise od samo 30 sekundi.

"ACE Eyewear" se mogu kupiti putem interneta po cijeni od 99 dolara. Isporuka će početi u aprilu ove godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније