Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavio: P.R. [ Beta ]

17. 12. 2017. 20:20   >>  19:48

OD 2007. DO 2012.

Pentagon izučavao prijetnje i susrete sa NLO

Američko Ministarstvo odbrane priznalo je postojanje "tajanstvenog programa" za istraživanje neidentifikovanih letećih objekata (NLO).

Pentangon je naveo da je program obustavljen 2012. godine, ali je list Njujork tajms prenio danas da su nastavljene istrage o "incidentima sa NLO", koje pretežno prenose vojnici.

Program nazvan "Prepoznavanje vazdušnih prijetnji" odnosi se na čudne leteće objekte, koji se kreću velikom brznom bez "vidljivog pogona", prenio je list i dodao da se na jednom video snimku vide dva američka lovačka aviona koja lete prema nekom ovalnom objektu veličine putničkog aviona. Snimak je urađen na obali američke savezne države Kalifornije 2004.

Pentagon je naveo da je program trajao od 2007. do 2012.

"Program je završen jer postoje drugi prioriteti koji zaslužuju finansiranje i u većem su interesu ministarstva", navodi se u saopštenju.

Program za koji je bio izdvojen budžet od 22 miliona dolara, bio je poznat samo malom broju zvaničnika, a inicirao ga je bivši senator Nevade, demokrata Hari Rajd, koji pridaje poseban značaj takvim fenomenima.

"Nijesmo dobili odgovore, ali ima mnogo elemenata da potvrdimo zašto postavljamo pitanja", rekao je Rajd na Tviteru poslije vijesti u Njujorku tajmsu.

"To je naučno i pitanje nacionalne bezbjednosti. Ako Amerika ne odgovori na ova pitanja, onda će neko drugi", dodao je Rajd.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније