Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

12. 02. 2013. 10:02 >> 10:00
3

poziv za buđenje

Promašiće nas za 15 minuta

Za tri dana pored Zemlje će proći asteroid 2012 DA14 , na udaljenosti manjoj od 25.000 kilometara.

 

Američki  naučnik i televizijski  voditelj Bil Nije objasnio je u razgovoru za CNN kakvo je stanje stvari:

"Ovaj asteroid samo jedan je od otprilike 100.000 koji bi se mogli naći na našem "putu". 

Osim toga, napomenuo je da bi, kad bi asteroid pogodio zemlju, to bio kraj za grad veličine Njujorka, ali i da oko ovoga ne treba da  brinemo:

"Promašiće nas za 15 minuta. 15 minuta razlike i to bi bilo to. Tako da bi svi mi ljudi trebalo aktivno da se uključimo u lovljenje asteroida. Mi smo prva generacija koja može nešto da napravi po tom pitanju. To je uzbudljiva nauka ali, nadam se, natjera ljude da zastanu i razmisle". 

Naučnici su potvrdili da nema šanse da asteroid 2012 DA14 udari o Zemlju, a u zvaničnom saopštenju za javnost Nije je dodao:

"Ovaj  asteroid je poziv za buđenje kako bi se uočila važnost odbrane Zemlje od udara asteroida. Veliki se udari ne događaju često, ali događaće se", zaključuje naučnik. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније