Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavio: P.R. [ Beta ]

08. 11. 2017. 22:55   >>  22:24

TVITER PRIHVATIO

Skladište lične podatke korisnika u Rusiji

Američka kompanija Tviter prihvatila je da skladišti lične podatke ruskih korisnika na ruskoj teritoriji u skladu sa zakonom te zemlje koji je stupio na snagu 2015. godine, saopštila je danas agencija za kontrolu medija Roskomnadzor.

U imejlu poslatom agenciji Frans pres agencija Roskomnadzor je potvrdila da je američka kompanija prihvatila da se do sredine 2018. godine uskladi sa ovim ruskim zakonom, poslije sastanka predstavnika te ruske savezne agencije i Tvitera u martu 2017. godine.

Od 1. septembra 2015. godine zakonom su obavezne društvene mreže, servisi poruka i pretraživači, ruski i strani da drže lične podatke svojih korisnika ruskih državljana na serveru u Rusiji, a ruskim vlastima treba da se javi gdje se nalazi taj server.

U suprotnom agencija Roskomnadzor može da blokira pristup tim sajtovima i servisima. Tviter je na početku bio izuzet iz ovog zakona dok nije promijenio uslove korišćenja.

Ruske vlasti su u septembru zaprijetile da će blokirati društvenu mrežu Fejsbuk 2018. godine, ako ne bude poštovala taj zakon. Roskomnadzor je naveo za AFP da nema informacije o namjerama Fejsbuka po tom pitanju i da se spremaju da pokrenu istragu.

Od juna Kina primjenjuje sličan zakon čija namjera je da zaštiti kineske mreže, ali koji takođe uvodi nova ograničenja za slobodu izražavanja i obavezuje firme da skladište podatke svojih korisnika u Kini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније