Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta,I.Š. ]

12. 10. 2017. 23:50   >>  23:20

MEĐUNARODNA SVEMIRSKA STANICA

Rusija odložila polijetanje kargo letjelice

Rusija je odložila lansiranje svoje bespilotne kargo letjelice koja je danas trebalo da krene za Međunarodnu svemirsku stanicu, saopštila je kontrolna misija.

 

 

 

Nije naveden razlog za odlaganje današnjeg polijetanja koje je objavljeno samo nekoliko minuta prije najavljenog vremena lansiranja letjelice u 12.32 po moskovskom vremenu (11.32 po centralnoevropskom vremenu).

Lansiranje je sada zakazano za subotu.

Letjeleica Progres MS-07 koja nosi 2,5 metričkih tona opreme trebalo je da krene sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu, koji je Rusija iznajmila i da pristane uz Međunarodnu svemirsku stanicu tri sata kasnije.

Svemirska letjelica je trebalo da odnese između ostalog vodu, hranu, naučnu opremu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније