Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

11. 02. 2013. 15:01 >> 14:59

zbog berze

Poskupljenje promotivnog trenda u Tviteru

Tviter povećao cijenu promotivnog trenda, koji se pojavljuje na lijevoj strani sajta, na 200.000 dolara dnevno. To je povećanje od 33% u odnosu na prethodnu cijenu.

 

Taj servis je ukupno poskupio 150% u odnosu na prvu cijenu od 80.000 dolara iz 2010. godine. Tviter prodaje ovu uslugu kompanijama koje žele da stvore veće interesovanje za neki od svojih brendova.

Ukoliko Tviter proda makar jednu ovu uslugu dnevno, to će donijeti prihod od 73 miliona dolara za godinu dana. Dosadašnji korisnici ove usluge bili su "Virgin", "HBO", "Samsung" i"JetBlue".

Tviter takođe nudi i promo naloge ili promo tvitove, ali se te stavke kupuju putem aukcije. Ova promjena cijene mogla bi da ima veze sa eventualnim izlaskom na berzu kompanije Tviter.

Dugo se nagađa oko početka javnog trgovanja akcijama Tvitera, a to bi moglo da se desi sljedeće godine.

Prema postojećim informacijama Tviter trenutno vrijedi između 10,5 i 11 milijardi dolara. Očekuje se da Tviter sljedeće godine napravi prihod od 1,028 milijardi dolara, što bi trebalo da bude značajno uvećanje u odnosu na planiranih 605 miliona ove godine i 295 miliona iz 2012. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније