Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: 24sata, Objavio: I. P. ]

10. 08. 2017. 10:16 >> 09:47
1

NAPAD NA TV

Zakerberg bi da sve gledamo na Fesjbuku

Nakon opcije Live, Facebook je najavio i Watch, novi video servis koji će nuditi originalne sadržaje, ali i sportske prenose kako bi privukli novu publiku, ali i gomilu novih oglašivačkih dolara.

Facebook je i najavio najavio novi veliki projekat kojim žele biti vaše jedino mjesto za gledanje videa. Originalnim sadržajima kroz Facebook Watch planiraju preoteti gledaoce YouTube i klasičnim televizijskim mrežama.

Watch će biti novi "tab" unutar Facebooka koji će se uskoro pojaviti korisnicima, a oni će ovdje imati niz različitih emisija. Neke od njih finansiraće i Facebook, ali ovdje će biti i sadržaji Buzzfeeda, Tastemadea, ATTN-a ili Conde Nasta.

Ovo će biti i personalizovano iskustvo gledanja i otkrivanja novih emisija, tako da će vam se prikazivati preporuke onoga što gledaju vaši prijatelji.

U Facebooku kažu da će gledaoci vidjeti komentare uz svaku emisiju i na taj način se povezivati s prijateljima kroz određene emisije.

"Gledanje emisija ne mora biti pasivno. To može biti prilika da se dijeli neko iskustvo i da se povežu ljudi kojima je stalo do istih stvari", napisao je Mark Zakerberg.

Nada se kako će Watch postati dom za cijeli niz različitih emisija, od rijaliti programa, komedije do sportskih prenosa.

U Facebooku očekuju da će ovakav kvalitetan sadržaj privući i zadržati ljude, posebno mlađu publiku.

S druge strane ovo bi trebalo da bude i novi veliki bazen pun oglašivačkih dolara koji je tradicionalno bio rezervisan za klasičnu televiziju.

Naravno, i digitlano tržište na koje ulaze već je prilično zgusnuto, a uz YouTube tu ih čeka Netflix s nizom streaming servisa koji ga prate te Disney koji je najavio da će pokrenuti sopstveni servis.

Iz Facebooka navode da će nuditi sadržaj koji se emituje uživo ili epizodno i prati neku temu ili priču. Korisnici će moći da kreiraju i listu emisija koje gledaju.

No, sve ovo u startu kreće za mali broj korisnika u SAD-u.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније