Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Objavio: O.Z. ]

24. 07. 2017. 23:52   >>  23:22

OBRADA SLIKA

Majkrosoft, nakon 32 godine, gasi program Paint

Kompanija Majkrosoft (Microsoft) će nakon 32 godine korištenja i redizajniranja ugasiti program Pejnt (Paint), popularni program za obradu slika.

Najnovija nadogradnja operativnog sistema Windows 10 ("Autumn Creators Update") donijeće brojne promjene, a jedna od njih je i ukidanje Painta koji se pojavio u paketu s prvom verzijom Windowsa 1.0, i to 1985. godine.

Majkrosoft je prije nekoliko mjeseci predstavio Windows 10, u kojem se nalazi i Paint 3D koji, uz mogućnost crtanja, uređivanja i dizajniranja, ima i određene opcije za kreiranje trodimenzionalnih slika.

Brojni korisnici su putem društvenih mreža kritikovali novi program Windowsa 10, tvrdeći da je Paint izgubio svoj prvobitni smisao, a to je jednostavna obrada fotografija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније