Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Avaz.ba; Objavila J.B.Č. ]

10. 07. 2017. 09:16   >>  08:58

NAJBOLJE TROMJESEČJE

Samsung obara rekorde u poslovanju

Samsung vjeruje da će drugo tromjesečje 2017. godine biti najbolje u istoriji kompanije. Prvi rezultati poslovanja te južnokorejske kompanije pokazuju da je ostvarila profit od 12,1 milijardi dolara, uz prihode od 52 milijarde dolara.

Ovi rezultati predstavljaju značajno poboljšanje u odnosu na prethodni rekord kompanije, koji je ostvaren u trećem tromjesečju 2013. godine.

Očekuje se da će prihod biti viši za 18 procenta na godišnjem nivou, dok bi rast profita trebao da iznosi 72 procenta godišnje.

Brojke pokazuju da su dva posljednja tromjesečja ostvarila slične pozitivne rezultate, a u oba je Samsung ostvario svoje najveće profite u posljednje od tri godine.

Samsung nije objavio više detalja o aktuelnom tromjesečju, a oni će biti poznati nakon objavljivanja finansijskog izvještaja krajem ovog mjeseca.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније