Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta; Objavio: B.V. ]

12. 05. 2017. 23:35 >> 23:08

POKRENUTA ISTRAGA

Hjundai krio defekte na vozilima?

Južna Koreja je danas naložila kompanijama Hjundai i Kia da povuku iz prodaje 240.000 vozila zbog pet vrsta defekata na koje je opomenuo uzbunjivač.

 

Ministarstvo za saobraćaj je saopštilo da je od tužilaštva zatraženo da istraži da li je najveći južnokorejski proizvođač automobila namjerno zataškao mane koje bi mogle da ugroze bezbjednost.

Među 12 modela koji će biti povučeni su sedani "avante", "i30", "dženezis" i "sonata", kao i sportska vozila "Santa Fe" i "Sportidž".

Potez vlade je udarac za Hjundai i Kiu koji se oporavljaju od prošlomjesečnog povlačenja 1,4 miliona vozila iz prodaje u SAD, Kanadi i Južnoj Koreji.

Ovo je prvi put da je vlada Južne Koreje naredila povlačenje vozila lokalnom proizvođaču automobila.

Hjundai motor kompani (Hyundai Motor Co.) i njena manja filijala Kia motors korporejšn (Kia Motors Corp.) su dio Hjundai motor grupe (Hyundai Motor Group), petog najvećeg proizvođača automobila u svijetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније